Sebahat Tuncel hakkında adli kontrol ve yurtdışı yasağı kararı

Sebahat Tuncel hakkında adli kontrol ve yurtdışı yasağı kararı

Kocaeli' 4. Asliye Ceza Mahkemesi, "Suçu ve suçluyu övme, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma" iddiasıyla yargılanan Sebahat Tuncel hakkında adli kontrol ve yurtdışı yasağına karar verdi.

Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Suçu ve suçluyu övme, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma" iddiasıyla yargılanan HDP eski milletvekili ve HDK eski Eşsözcüsü Sebahat Tuncel hakkında adli kontrol kararı alındı ve yurtdışına çıkışı yasakladı. Mahkeme, Tuncel'in yargılama süreci içerisinde ifadesinin alınmasına yönelik kanuni yükümlülüklere uymadığı, adresine ilişkin değişiklik olduğuna dair beyanını iletmediği, duruşmalara katılmadığı gerekçesi ile bu kararı aldığını belirtti. 

Tuncel'in her hafta perşembe ve salı günleri saat 14.00 ile 17.00 arasında bulunduğu yer olan Bakırköy Cumhuriyet Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'ne düzenli olarak imza atması gerekiyor. 

Özgürlükçü Hukukçular Derneği avukatlarının karara itiraz edeceği belirtildi. 

Tuncel hakkında, Kocaeli'de 20 Mart 2012'de Newroz etkinliklerinin ardından "suçu ve suçluyu övmek, kanunu aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme bunların hareketlerine katılma" iddiasıyla dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.