Sebahat Tuncel: Ağır hasta tutuklular için 3 günlük eylem yapacağız

Sebahat Tuncel: Ağır hasta tutuklular için 3 günlük eylem yapacağız

Sebahat Tuncel, yaşamını yitiren ağır hasta tutuklular için 3 günlük 'yemek almama' eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.

 Cezaevlerinde ağır hasta tutukluların tahliye edilmemesine dair, Türkiye cezaevlerinde 3 günlük eylem gerçekleştirilecek. Kobanê Davası’nın 31’nci duruşmasında beyanlarda bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Erzincan L Tipi Cezaevi’nde tutulan gırtlak kanseri olan ve 30 Ağustos’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Şakir Turan’ın ölümünü protesto etmek ve serbest bırakılmayan ağır hasta tutuklular için 3 günlük yemek almama eylemi yapacaklarını duyurdu. 

MA'nın haberine göre Tuncel, eyleme ilişkin şunları söyledi: "Cezaevlerinde 81 kişi yaşamını yitirdi ve cezaevlerinde 3 günlük eylem yapılacak. Bizde davaya geleceğimiz süreç boyunca kumanya almayacağız.” 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.