SDG'den Türkiye'ye diyalog çağrısı

SDG'den Türkiye'ye diyalog çağrısı

SDG sözcüsü Nuri Mahmud'dan Türkiye'ye diyalog çağrısı geldi. Mahmud, "Türkiye ulusu ve devletiyle yaşadığımız sorunları diyalog yoluyla çözmeye hazırız" dedi.

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca birçok bölgeyi kontrol eden SDG, ‘Türkiye’yle sorunlarını çözmek için diyaloğa açık olduklarını’ açıkladı.

SDG sözcüsü Nuri Mahmud, “Türkiye ulusu ve devletiyle yaşadığımız sorunları diyalog yoluyla çözmeye hazırız” dedi.

Mahmud bu açıklamayı, Erbil’den yayın yapan Rudaw sitesi ile söyleşisinde yaptı.

SDG sözcüsü, “Türkiye ile ABD müttefik. Sizi Suriye’de korumak için bu ittifaktan vazgeçerler mi?” sorusuna yanıtında, “Türkiye ile ABD’nin müttefik olduğunu tabii ki biliyoruz. Ve biz de kuzey Suriye bölgesi olarak Türkiye ulusu ve devleti ile komşuyuz” dedi.

Nuri Mahmud, ‘Türkiye’de yetkililerin yaptıklarının Türk ulusunun değil, belirli bir grubun duruşunu yansıttığını’ ve ‘bu grubun 1.8 milyon kilometrekarelik Osmanlı haritasına yeniden sahip olmayı amaçladığını’ savunarak, “Türkiye ulusu ve devletiyle yaşadığımız sorunları diyalog yoluyla çözmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

SDG sözcüsüne PKK ile ilişkileri de soruldu.

Nuri Mahmud, “Türkiye Rojava’ya, PKK ile savaştığını söyleyerek saldırıyor. Siz kendi kendinizi yönetiyor musunuz yoksa Kandil mi yetkili?” sorusuna “Şüphesiz, kuzey Suriye bölgesinin halkı kendi kendisini yönetiyor” yanıtını verdi.

Mahmud, Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin, Arapların, Hıristiyanların ve Ezidilerin kendi konseyleri olduğuna dikkat çekerek, “Onlar meşru; yasalar hazırlıyorlar, kendi adalet sistemlerini koruyorlar, sağlık gibi her alanda kendi sistemlerini geliştiriyorlar. PKK bu tür şeyleri nasıl yapabilir?” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.