Schengen vizesine zam geldi

Schengen vizesine zam geldi

Avrupa Konseyi, Schengen vizesi ücretlerinin 60 eurodan 80 euroya çıkarılmasını kabul etti. Yeni yasa, vize başvurularında bazı başka değişiklikler de getiriyor.

Avrupa Konseyi, Schengen vizesiyle ilgili yasa değişikliğini kabul etti. Yeni yasa ile kısa süreli Schengen vizesi ücretleri 60 eurodan 80 euroya çıkarılıyor.

Değişikliklere göre,

  • Schengen vizesi başvuruları seyahatten 6 ay ve en geç 15 gün öncesine kadar yapılabilecek;
  • Başvuru formunu elektronik ortamda doldurup imzalama olanağı sağlanacak;
  • Olumlu bir vize geçmişine sahip düzenli yolculara, 1 ila 5 yıl arasında kademeli olarak artan süreyle çoklu giriş vizesi verilmesine uyum sağlamış bir yaklaşım getirilecek;
  • Kısa süreli Schengen Vizesi (3 aydan kısa) için vize ücretleri 60 eurodan 80 euroya çıkarılacak.

Avrupa Konseyi, ücret değişikliği ile ‘yasadışı göçün getirdiği zorluklarla mücadele’ için maddi kaynak elde etmeyi amaçladıklarını duyurdu. Yeni düzenlemeler yakın zamanda AB Resmi Gazetesi’nde yayımlandıktan sonra 6 ay içerisinde yürürlüğe girecek ve Schengen Bölgesi içerisine seyahat etmek için vizeye başvuran devletlere uygulanacak. (euronews)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.