Savcılıktan ‘imc tv’yi TÜRKSAT’tan çıkarın’ yazısı

Savcılıktan ‘imc tv’yi TÜRKSAT’tan çıkarın’ yazısı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türksat’a yazı göndererek, “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla imc tv’nin frekansının iptalini talep etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu, “PKK/KCK propagandası” yaptığı iddiasıyla imc tv’nin TÜRKSAT uydusundan çıkarılmasını istedi.

Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç imzasıyla 24 Şubat’ta TÜRKSAT Genel Müdürlüğüne gönderilen yazıda, savcılığın 155 Polis İhbar Hattına yapılan bir şikayet üzerine, imc tv hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında, Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) imc tv’nin 3 Mayıs ile 4 Eylül 2015 tarihleri arasındaki yayın kayıtlarının istendiğini, kayıtlarla ilgili bilirkişi ön raporu hazırlandığını vurgulayan savcı Dinç, bu raporu ve imc tv’nin 6, 13, 14 Temmuz ile 6 Ağustos tarihli yayın çözümlerini yazıyla birlikte TÜRKSAT’a gönderdi.

Yazıda, imc tv için, “terör örgütü propagandası yaptığı anlaşılmıştır” ifadesi kullanıldı.

TÜRKSAT’tan çıkarılan kanallar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen Cemaati’ne yönelik soruşturma kapsamında cemaate yakın olduğu iddia edilen kanalların TÜRKSAT ve Digitürk’ten çıkarılması için de yazı yazmıştı.

Savcılığın talebi üzerine Samanyolu TV, S Haber, Kanaltürk, Mehtap TV, Bugün TV, Yumurcak TV, Irmak TV ve Burç FM gibi tv ve radyo kanalları bu platformlardan çıkarılmıştı.

Başsavcılığın talebi kabul edilirse, imc tv de frekans ağından çıkarılmış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.