Savcı, Özgür Gündem’in 3 Nöbetçi Yayın Yönetmeni’ne tutuklama istedi

Savcı, Özgür Gündem’in 3 Nöbetçi Yayın Yönetmeni’ne tutuklama istedi

Haklarında soruşturma başlatılan Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu, bugün İstanbul Adliyesi'nde verdikleri ifadenin ardından "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Özgür Gündem Gazetesi’nde 3 Mayıs’ta başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Bugün ifade vermek için Kemal Can, Erol Önderoğlu, Beyza Üstün, Şebnem Korur Fincancı, İhsan Eliaçık, İnan Kızılkaya ve Ahmet Nesin adliyeye gitti.

Sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne giden gazeteciler açıklama yaparak, “Gazeteciliğin her dönemde susturulmak ve sindirilmek istendiğini” söylediler.

Ardından gazeteciler savcılığa ifade verdi.

İfadelerinin ardından gazetecilerden üçü; Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin ve eski TİHV Başkanı Prof. Şebnem Korur Fincancı “örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.