Savcı itiraz etti hakim tutukladı

Savcı itiraz etti hakim tutukladı

Savcının itiraz ettiği ve mahkemenin yakalama yönünde karar çıkardığı 21 kişiden 7'si dün gece İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, 6 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Gözaltına alınan Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) 7 avukatın da aralarında bulunduğu 27 kişinin serbest bırakılmasına savcılığın yaptığı itiraz üzerine mahkeme 4 ÖHD üyesi avukat ve 17 kişi hakkında tutuklanmaları yönünde yakalama kararı çıkartırken, 3 avukat ve 3 kişi hakkında istenilen tutuklama talebini reddetmişti. 

ÖHD üyesi avukat Hüseyin Boğatekin, TUAD üye ve yöneticileri Mahmut Daştan, Faysal Karademir, Şengül Kaçar, Cemalettin Gordegir, Mehmet Halil Olcay ve Ayşe Başar dün akşam İstanbul 8.Sulh Ceza Hakimliği'nde hakim karşısına çıktı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan 14 kişiye ise ulaşılamadığı için hakım karşısına çıkartılmadı.

Hakim karşısına çıkan ve sabah saatlerine kadar sorgulamaları devam eden 7 kişiden Mahmut Daştan, adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, avukat Hüseyin Boğatekin, TUAD üye ve yöneticileri Faysal Karademir, Şengül Kaçar, Cemalettin Gordegir, Mehmet Halil Olcay ve Ayşe Başar tutuklandı. 

Böylece, mahkemenin, tutuklanması yönünde arama kararı çıkardığı 21 kişiden 7'si hakim karşısına çıkartılıp, 6'sı hakkında tutuklama kararı verilirken, 14 kişi hakkında ise yakalama kararı devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.