Savcı HDP'li milletvekillerini ifadeye çağırdı

Savcı HDP'li milletvekillerini ifadeye çağırdı

HDP Muş Milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan, savcılık tarafından ifadeye çağrıldı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından HDP Muş Milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan, savcılık tarafından ifadeye çağrıldı. HDP'lilerin ifadeye çağırılması durumunda ifade vermeye gidilmeyeceği daha önce açıklanırken, iki milletvekillerinin de savcının bu çağrısına uymayıp parti kararı kapsamında ifade vermeye gitmeyecekleri belirtildi.

Milletvekillerine sadece fezlekelerle ilgili savcılıkça görüşülmek istendiği bildirilerek, açık bir şekilde ifadeye çağrıldı. İki milletvekilinin de hangi dosyalar kapsamında çağrıldığı ise kendilerine bildirilmedi.

Milletvekilleri ise kendilerine gelen bu telefon üzerine partilerinin ifadeye gitmeme noktasındaki ilkesel tutumunu savcılığa ileterek, savcılığa gelmeyeceklerini bildirdi. 

HDP'li Özkan hakkında 5 ayrı fezleke, Yıldırım hakkında ise 6 ayrı fezleke bulunuyor. 

Özkan hakkında düzenlenen fezlekeler, 'örgüt propagandası yapmak' ve 'hakaret' gerekçeleriyle hazırlandı. 

Yıldırım hakkındaki 6 ayrı fezlekenin içerikleri ise 'görevi yaptırmamak için direnme, Cumhurbaşkanına hakaret ve kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etme', 'örgüt üyesi olmak', 'örgüt propagandası yapmak' gerekçeleriyle hazırlandı. Yıldırım hakkındaki 2 dosya Diyarbakır'da, 4'ü ise Muş'ta ilgili savcılıklarda bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.