‘Savaşa karşı barış’ sloganıyla Sur’a yapılan yürüyüşe müdahale

‘Savaşa karşı barış’ sloganıyla Sur’a yapılan yürüyüşe müdahale

KESK, DİSK ve TMMOB’un çağrısıyla “Savaşa karşı barış” sloganıyla greve çıkan işçi ve memurlar, sokağa çıkma yasağının sona ermesi için Sur’a yaptığı yürüyüşe polis müdahale etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), sokağa çıkma yasaklarına karşı bugün Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yapıyor.

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağının 28. gününe girdiği Sur için sendikalar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak Dağkapı Meydanı’na doğru yürüyüş geçti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel’in de katıldığı yürüyüşe geçmek isteyen kitleye polis engel oldu. ‘Direne direne kazanacağız’ sloganıyla parktan çıkan gruba polis gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.