Savaş uçaklarının bombardımanında 1 köylü hayatını kaybetti

Savaş uçaklarının bombardımanında 1 köylü hayatını kaybetti

Bitlis merkeze bağlı Çobansuyu köyü çevresine yönelik savaş uçaklarınca yapılan bombardıman sonucu bir sivilin hayatını kaybettiği, bir sivilin ise yaralandığı bildirildi.

Bitlis merkeze bağlı Çobansuyu köyü çevresine yönelik savaş uçaklarınca dün akşam saatlerinde bombardıman yapıldı. Bombardıman sonucunda Radife Erdemir isimli bir sivilin hayatını kaybederken, Abdulbaki Bizans isimli bir sivil ise yaralandı.

Köy sakinleri tarafından Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bizans'ın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili Bitlis Valiliği'nden açıklama geldi. Valiliğin açıklaması şu şekilde:

"Dün saat 18.45 sıralarında bir minibüs ile 2 kişi bölgeden Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine getirildi. R.E. isimli şahıs ölü olarak; başından, kolundan yaralanan bilinci açık A.B isimli şahıs ise yaralı olarak Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine getirilmiştir. Olaya ilişkin yapılan araştırmada, ölen R.E ve yaralı A.B'nin, R.E'nin oğlu olan Şorej kod adlı D.E isimli bölücü terör örgütü mensubuyla görüşmek maksadıyla, Sehi bölgesine geldikleri alanda teröristlerle bulundukları esnada, uçakların bölgeyi bombalamasında R.E'nin hayatını kaybettiği, A.B'nin ise yaralandığı bilgisi alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.