Satılan petrolün parası pek yakında Kürdistan’da

Satılan petrolün parası pek yakında Kürdistan’da

Kürdistan Parlamentosu Doğal Kaynaklar Kurulu Başkanvekili Dilşad Şaban ihrac edilen Kürdistan petrolünün geliri hakkında BasNews’e açıklamalarda bulundu.

HEWLER - Aynı zamanda Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) milletvekili olan Dilşad Şaban şu ifadelere yer verdi: ’’İhrac edilen petrolün parası yakında Kürdistan’a gelecek, bugün itibarıyla satılan petrol günlük 2milyon 500 bin varildir ve parası Türkiye Halk Bankası’na aktarılıyor. Para Avrupa’dan Türkiye Halk Bankası’ına oradan da Kürdistan’ın bir bankasına aktarılacak’’
 
22 Mayıs’ta Kürdistan Bölge Hükümeti Türkiye üzerinden resmi olarak petrol satışına başlamıştı. Dilşad Şaban satılan petrolün geliri konusunda sözlerini şöyle sürdürdü: ’’ Bana ulaşan bilgilere göre bu ay içerisinde satılan petrolün parası Kürdistan’a ulaşıyor. Paranın Türkiye Halk Bankası’ına oradan da Kürdistan’a aktarımı rutin bir olay fakat bu paranın ulaşmasını az da olsa geciktiren bir durum’’
 
Şaban Kürdistan petrolünün fiyatının dünya standarlarıyla aynı sevilerde ve bunun 1 varil petrolün 100-105 dolar olduğunu dile getirdi.
 
Dilşad Şaban ayrıca Çarşamba günü Başbakan Nêçîrvan Barzani’nin parlamentoda diğer parti temsilcilerini petrol gelirleri konusunda bilgilendireceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.