Sarraf savcısından Trump'a Erdoğan tepkisi

Sarraf savcısından Trump'a Erdoğan tepkisi

Rıza Sarraf davasının eski savcısı Preet Bharara, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün New York'ta yaptığı konuşma sırasında arbede çıkmasıyla ilgili bir tweet attı...

umhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün ABD’nin New York kentindeki Müslüman Toplumu’yla Buluşma Toplantısı’nda düzenlenen protesto ve sonrasında çıkan arbede ABD’de tartışma yarattı. Görevliler tarafından yaka paça dışarı atılan protestoculara Erdoğan yanlısı izleyiciler tarafından saldırılması tepki çekti.

Rıza Sarraf davasının eski savcısı Preet Bharara da, Twitter’dan ABD Başkanı Donald Trump ile Erdoğan’ı eleştirdi.

Bharara, çocukken yasadışı yollardan ABD’ye getirilen ve Barack Obama döneminde geçici oturma izni verilen kişileri (Dreamers) sınırdışı etmek isteyen Trump’a şu sözlerle yüklendi: “Trump şiddete başvurmayan Dreamerları sınırdışı etmek istiyor ama rol model olarak gördüğü zorba Erdoğan’ın protestocuları dövmek için istediği zaman buralara gelmesine izin veriyor.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.