Sarraf için kritik karar!

Sarraf için kritik karar!

ABD'de İran yaptırımlarını delmekten yargılanan Rıza Sarraf'ın savunma ekibine istediği isimleri dahil etmesinin önü açıldı.

İran’a yönelik uluslararası yaptırımları delerek milyonlarca dolar kâr elde etme suçlamasıyla ABD’de yargılanan İranlı Azeri işadamı Rıza Sarraf’ın davasında kritik bir gelişme yaşandı. Federal yargıç, eski New York belediye başkanı Rudolph Giuliani ile eski adalet bakanı Michael Mukasey’nin Sarraf’ın savunma ekibine katılmasını kabul etti.

SAVCILIK NE TALEP ETMİŞTİ?

Savcılık makamı, Türkiye’ye gelip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la da görüştükleri ortaya çıkan Giuliani ile Mukasey’nin savunma heyetine katılmasına ‘çıkar çatışması’ gerekçesiyle karşı çıkmıştı. Savcılık, iki avukatın şirketlerinin temsil ettiği bankaların Sarraf’ın mağduru olduğunu vurgulamıştı.

‘ÇIKAR ÇATIŞMASI VAR AMA…’

Federal yargıç Richard Berman ise ‘potansiyel çıkar çatışması’ bulunduğunu kabul etmekle beraber, iki avukatın heyete katılmasında sakınca görmediğini açıkladı. Berman, dava sürecinde söz konusu ‘potansiyel’ çıkar çatışmalarının ‘fiili ihtilaflara’ dönüşmemesi için yakından izlenmesi gerektiğini de ekledi.

‘GIULIANI TÜRKİYE’Yİ DE TEMSİL EDİYOR’

Berman kararında, söz konusu potansiyel çıkar çatışmalarının içeriğini de anlattı. Karara göre, Mukasey’nin çıkar çatışması, sahibi olduğu Debevoise & Plimpton hukuk firmasının Sarraf’ın mağduru olduğu belirtilen sekiz bankayı da temsil etmesinden kaynaklanıyor. Giuliani’nin potansiyel çıkar çatışması ise sahibi olduğu Greenberg Traurig firmasının hem aynı bankaları, hem de Türkiye hükümeti adına lobi yapmasından kaynaklanıyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.