Sarraf davasının hakimi: Siyasi baskıdan kaygılıyım

Sarraf davasının hakimi: Siyasi baskıdan kaygılıyım

ABD'de Rıza Sarraf'ın davasına bakan hakim Richard Berman, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın kefaletle serbest bırakılma girişimini reddetti.

ABD’de tutuklu yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın kefaletle serbest bırakılma talebini reddeden Hakim Richard Berman, mahkemeye yapılan siyasi baskıdan kaygılı ve rahatsız olduğunu söyledi.

Berman, Atilla’nın iki milyon dolarlık teminat karşılığında kefaletle serbest bırakılıp tutuksuz yargılanma talebini, tarafları dinledikten sonra dün reddetmişti. Hakim Berman, Atilla’nın kefaletiyle ilgili verdiği karar sonrasında yaptığı açıklamada, Sarraf davasında siyasilerin araya girmesinden duyduğu endişe ve rahatsızlığı dile getirdi.

Amerika’nın Sesi sitesinin haberine göre Berman, Türk ve ABD hükümetlerinin Sarraf ve Atilla’nın yargılanmadan Türkiye’ye iadesi için mahkeme dışında çeşitli girişimlerde bulunduğunu belirterek, mahkeme dışında gelişen bu girişimlerden kaygı duyup, rahatsız olduğunu söyledi. (Kaynak: Amerika’nın Sesi)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.