Sarkozy'ye mahkeme yolu göründü

Sarkozy'ye mahkeme yolu göründü

Fransa’da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olacağını açıklayan eski Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyetçiler Partisi lider Nicolas Sarkozy, yolsuzluk suçlamasından yargılanabilir.

Savcılığa yakın bir kaynak, Sarkozy’nin 2012’de koltuğunu şu anki Cumhurbaşkanı François Hollande’a kaptırdığı seçimde, kampanyasını yasa dışı yollarla finanse etmekten yargılanabileceğini belirtti. AFP’ye konuşan kaynak, “Savcılar hakkında suçlama yöneltilen herkesin yargılanmasını istiyor” dedi.

Sarkozy’nin seçim kampanyasında izin verilen 22.5 milyon euro sınırının çok ötesinde bir harcama yaptığı öne sürülüyor. Ayrıca Sarkozy’nin kampanyasını yürüten halka ilişkiler şirketi de, hesaplar konusunda yanlış bilgi vermekle suçlanıyor. Sarkozy’nin o dönemde lideri olduğu Halk Hareketi Birliği Partisi'nin hesaplarında yapılan incelemede seçim kampanyasında yolsuzluk yapıldığı tespit edilmiş, partiden yapılan açıklamada ise bu durumdan Sarkozy'nin haberi olmadığı öne sürülmüştü. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.