Sarıyıldız: Çocuklar Savaşa Sürülmedi

Sarıyıldız: Çocuklar Savaşa Sürülmedi

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddia edilen çocukların savaşa sürülmediğini söyledi.

Yıldız, TBMM'de HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Hasta hükümlüler konusuna değinen Faysal Sarıyıldız, hasta hükümlülerin serbest bırakılmasını istedi.

BDP milletvekili Faysal Sarıyıldız, gazetecilerin, PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddia edilen çocuklarla ilgili sorular üzerine, "Hiçbirimiz çocukların savaşa sürülmesini istemeyiz. Söz konusu durum çocukların savaşa sürülmesi değil" dedi.

Van Milletvekili Kemal Aktaş ise, "Hiçbir insanın dağda buradaki koşullardan farklı yaşamasını, ailesinden kopmasını elbette arzulamıyoruz. Ortada bir de realite var. PKK yetkililerin de yaptığı açıklama var. Selahattin Demirtaş ailelerle görüşmeler yapıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.