Sarıyıldız: Cizre'de mahsur kalanlar öldürüldü

Sarıyıldız: Cizre'de mahsur kalanlar öldürüldü

HDP Şırnak Vekili Sarıyıldız, Cizre’de bir binada mahsur kalan onlarca kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

ŞIRNAK - Cizre'de günlerdir saldırılar nedeniyle mahsur kaldıkları binaya dün akşam devlet güçlerince yapılan operasyonda öldürülenlere dair HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'dan önemli bir bilgi paylaştı.

Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bulundukları binada mahsur kalan onlarca insanın devlet güçleri tarafından katledilerek vahşi bir katliam yapıldığını ifade etti.

Yapılan katliama ilişkin henüz detayların kendilerine ulaşmadığını belirten Sarıyıldız "Binaların ikincisinde çoğu yaralı 62 insan olduğu bilgisi mevcuttu bizde. Onlarcasının katledildiği kesin. Zaten daha önce 9 kişi yakılarak katledilmişti. Bir çocuk kapıda infaz edilmişti. Katledilenlerin cenazeleri de bu binada bulunuyordu. Şimdi de Petröl'ün arkasındaki evde 30'a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu ve bedenlerinde kurşun izi olmadığı bilgisi bize ulaştı" dedi.

Sarıyıldız, "son yılların en büyük katliamı" olarak tanımladığı bu vahşetin asla unutulmayacağını da vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.