Sara Netanyahu'ya yolsuzluk sorgusu

Sara Netanyahu'ya yolsuzluk sorgusu

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun yolsuzlukla suçlanan karısı Sara Netanyahu polise ifade verdi.

Devlet bütçesinden dondurma, alkol, kuaför, makyaj ve bahçe mobilyası için aşırı harcama yaptığı öne sürülen Sara Netanyahu ayrıca başbakanlık konutuna alınan içeceklerin yaklaşık 25 kuruşluk depozito ücretlerini zimmetine geçirmekle suçlanıyor.

İlk kez bir İsrail liderinin eşi ifade vermeye çağrıldı.

ÖZEL ARAÇ İZNİ

Times gazetesinde yer alan habere göre, medyanın yoğun ilgisi nedeniyle Sara Netanyahu'nun dolandırıcılık masasına özel aracıyla gelmesine izin verildi.

Netanyahu çifti, 2013'te skandalın patlak vermesinden sonra devlete dört yıl için toplam 4.000 şekel (yaklaşık bin dolar) ödeme yapmıştı.

BAŞBAKANLIK KONUTU ÇALIŞANI DAVA AÇTI

Ancak kendisine kötü davranıldığı gerekçesiyle Netanyahu'ya dava açan eski başbakanlık konutu çalışanı Meny Naftali, dört yılda 80 bin şişenin depozito ücretinin zimmete geçirildiğini savunuyor ve geri ödenmesi gereken miktarın çok daha fazla olduğunu söylüyor.

 

MOBİLYA İDDİASI

Times'a göre soruşturma kapsamında başbakanlık konutuna alınan bahçe mobilyası da var. Netanyahu çiftinin mobilyayı kendi evlerine götürdüğü iddia ediliyor.

Çiftin 2010-2011'de saç ve makyaj için 166 bin şekel harcadığı, bir dondurmacıyla 2500 dolarlık anlaşma yapıldığı ve iki yılda 25 bin dolarlık alkol tüketildiği iddia ediliyor.

‘NETANYAHU SARHOŞ OLUP TABAK FIRLATIYORDU'

Dava açan eski çalışanlar, sık sık sarhoş olduğunu söyledikleri Sara Netanyahu'nun kendilerine tabak fırlattığını ve ırkçı hakaretlerde bulunduğunu öne sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.