Sanatçılar: Sur'da yasak kaldırılsın

Sanatçılar: Sur'da yasak kaldırılsın

Diyarbakır'daki sivil toplum örgütleri ve İstanbul'dan gelen sanatçılar, Sur'da 85 gündür devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını istedi.

Diyarbakır'da bulunan sivil toplum örgütleri ve İstanbul'dan gelen sanatçılar, Sur'da süren sokağa çıkma yasağının kaldırılması talebiyle Şeyh Sait Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Çok sayıda yurttaşın da destek verdiği eylemde konuşan sanatçı Zeynep Tanbay, ülkeye ateş düştüğünü ve düştüğü her ocağı yaktığını belirterek, artık tek bir kişiyi kaybetmek istemediklerini söyledi.

Tanbay, Sur'da 85 gündür "sokağa çıkma yasağının" olduğunu ve aralarında çocuk ve yaralıların bulunduğu 200 sivilin mahsur kaldığını hatırlattı. Halen cenazelerinin de mahallelerde bulunduğu ifade eden Tanbay, hem cenazelerin alınabilmesi hem de mahsur kalan yurttaşların çıkarılması için "sokağa çıkma yasağına 24 saat ara" verilmesini talep etti.

Sur'da atılacak adımlarla yarın tüm ülkede kalıcı ve adil barışın sağlanmasına katkıda bulunacağını ifade eden Tanbay, "Çocukların ve ülkemizin geleceği için bütün tarafları bu çözümü değerlendirmeye ve bu insani adım süresince ellerini silahtan çekmeye, sağduyuya ve soğukkanlılığa davet ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından heyet, Dicle Fırat Kültür Merkezi'nde "Yaşam koridoru" açılması için başlatılan nöbet eylemini ziyarete gitti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.