Şamil Tayyar: Ağrı'da Başbakan'ı Kandırdılar

Şamil Tayyar: Ağrı'da Başbakan'ı Kandırdılar

Ağrı seçimlerinin kaybedilmesini yorumlayan Tayyar, "Sayın Başbakanımızı kim kandırdı, Ağrı adayımızı kim seçti, bunun hesabını soracağız." dedi.

AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar katıldığı bir televizyon programında Ağrı'da yenilenen seçimi değerlendirdi. Adayın değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Tayyar, Başbakanın da yanlış bilgilendirildiğini söyledi.

"TAMAMEN ADAYDAN KAYNAKLANAN BİR ŞEYDİR"

AKP'de Ağrı şoku yaşanıyor. Başbakan Erdoğan'ın büyük önem verdiği bu ilin BDP'ye kaptırılmasıyla ilgili en çarpıcı tespit Şamil Tayyar'dan geldi. Konuk olduğu programda seçim sonuçlarını değerlendiren Tayyar, şu ifadelere yer verdi: "Ağrı'da, Ak Parti adayını değiştirseydi seçimi kazanırdı. Kesin olarak söylüyorum, alırdık. Ben size çok açık söyleyeyim, Ak Parti Ağrı'da neden oy kaybetti diye düşünürseniz nedenlerin ilk 3'ünü boş bırakın, 4'ü 5'i sayın. Tamamen adaydan kaynaklanan bir şeydir. Burada Sayın Başbakanımıza düşen bir şey var. Şimdi çok sayıda ilde illerin istifası alınıyor. Aday tespitlerinde bizim teşkilatların çok fazla rolü olmuyor bizde.

"BAŞBAKAN'I KİM KANDIRDIYSA..."

Sayın Başbakanımızı kim kandırdı, Ağrı adayımızı kim seçti bunun hesabını soracağız. Ağrı adayı için kimse iyi bir şey söylemedi."

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ

Ağrı ve Yalova seçimlerini evinden takip eden Başbakan Erdoğan'ın gelen ilk sonuçlar sonrası oldukça sinirlendiği ve kurmaylarına bu 2 ilde neden kaybettiklerinin araştırılması talimatını verdi. Kulislerdeki iddiaya göre; gelen sonuçlar neticesinde AkP'nin bu 2 ildeki parti yönetiminde değişikliğe gidilebileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum