Şam'dan Rakka çıkışı

Şam'dan Rakka çıkışı

Suriye'nin başmüzakerecisi Beşar Caferi: ABD veya Türkiye'nin Rakka'ya Esad yönetimiyle koordinasyon kurulmadan yapacağı bir saldırı gayrımeşru olur.

IŞİD’e karşı Rakka operasyonu için geri sayım başlamışken, Şam yönetiminden de açıklama geldi. Suriye’nin barış görüşmelerindeki başmüzakerecisi Beşar Caferi, kendileriyle koordinasyon kurulması gerektiğini söyledi.

Caferi, ‘ABD veya Türkiye’nin Rakka’ya Beşar Esad yönetimiyle koordinasyon kurulmadan yapacağı bir saldırının gayrımeşru olacağı’ uyarısında bulundu.

Cenevre’de bulunan Caferi, yönetiminin Türkiye’ye yönelttiği ‘terör’ suçlamasını da yineledi. Silahlı isyancıların son dönemde Şam ve Hama’da başlattığı saldırıların Cenevre ve Astana barış süreçlerini sekteye uğratmayı amaçladığını söyleyen Caferi, ‘İngiltere, Fransa, Türkiye ve Katar gibi ülkelerin terör destekçisi olduğunu’ savundu.

Caferi, “Bütün terör saldırıları siyasi ve diplomatik süreçte herkesi topyekûn başarısızlığa ve fiyaskoya itiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.