Şam: Türkiye'yle mücadele edeceğiz

Şam: Türkiye'yle mücadele edeceğiz

Ülkenin yoğun nüfuslu birçok bölgesinde kontrolü ele geçiren Şam yönetiminden Türkiye ve ABD'yi hedef alan bir açıklama geldi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın üst düzey danışmanlarından Buseyna Şaban, Türkiye ve ABD’nin topraklarındaki varlığına karşı koyacaklarını söyledi. Şaban, Türk ve Amerikan askerlerinin Suriye’deki varlığını ‘yasadışı’ diye niteledi.

‘YABANCI GÜÇLER POLİTİKA DEĞİŞTİRDİ’

Lübnan televizyonu El Mayadin’e konuşan Şaban, Suriye’de altı yıldır devam eden iç savaşın sona yaklaştığını söyledi. Şaban, Şam Uluslararası Fuarı’nın altı yıl sonra ilk kez düzenleniyor olmasını bu duruma kanıt göstererek, “Fuarın düzenlenmesi savaşın bittiği ve yeniden inşa sürecinin başında olduğumuz mesajını taşıyor” dedi. Şaban, ‘silahlı grupları destekleyen yabancı güçlerin politikalarını değiştirmesi sonucu savaşın sondan bir önceki aşamaya geldiğini’ belirtti.

‘İSTER ABD, İSTER TÜRKİYE OLSUN…’

Şaban sözü Türkiye ve ABD’nin Suriye’deki varlığına getirerek şöyle devam etti: “Terörizmi nasıl yenilgiye uğrattıysak, ister ABD ister Türkiye olsun, topraklarımızdaki her tür gayrımeşru varlıkla da savaşacağız. Doğur zamanda, doğru yolla ele alacağımız meydan okumalardan biri de bu.”

Suriye yönetimi, müttefikleri Rusya ve İran’ın da desteğiyle ülke nüfusunun çoğunun yaşadığı batı bölgelerinin büyük kısmında kontrolü yeniden sağlamış durumda. Suriye ordusu son günlerde, doğuda, Irak sınırında IŞİD kuşatması altında bulunan Deyrül Zor bölgesinde de ilerleme sağladı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.