Şam militanlardan tamamen temizlendi

Şam militanlardan tamamen temizlendi

Suriye ordusu, IŞİD'in Şam bölgesinde kontrol ettiği son nokta olan Hacer-ül Esved'de kontrol sağladı. Bu gelişme Şam bölgesinde silahlı grupların elinde hiçbir nokta kalmadığı anlamına gelirken, Suriye ordusu başkentte zafer ilan etti.

Suriye devlet televizyonu, Suriye ordusunun başkent Şam’ın güneyindeki Hacer-ül Esved bölgesinde kontrolü IŞİD’den aldığını duyurdu. Hacer-ül Esved, Şam çevresinde Suriye ordusunun kontrolünde olmayan son noktaydı. Suriye ordusu, burayı IŞİD’den almak için haftalardır mücadele ediyordu.

TELEVİZYONDAN ZAFER İLANI

Bu gelişmenin ardından, Suriye ordusu Şam ve çevresinin ‘tamamen güvenli’ olduğunu duyurdu. Televizyondan yapılan açıklamada, “Şam, çevresi, Şam kırsalı ve köyleri tamamen güvenli bölgeler” denildi. Suriye ordusu, ülkenin diğer yerlerinde ‘terörle mücadelenin devam edeceği’ vurgusu da yaptı.

Sabah saatlerinde, bölgedeki kadın, çocuk ve yaşlıların tahliye edilmesi için kısa süreli ateşkes yapıldığı haberi gelmişti. Öncesinde de Suriye ordusunun yine Şam’ın güneyindeki Yermuk mülteci kampını militanlardan temizlediği ve Suriye bayrağını dalgalandırdığı belirtilmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.