Saldırının yapıldığı noktaya karanfil bıraktılar

Saldırının yapıldığı noktaya karanfil bıraktılar

ezi, Suruç ve Ankara'daki bombalı saldırılarda yaşamını yitirenlerin aileleri, İstiklal Caddesi'nde yaşanan canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenleri, saldırının yaşandığı yere karanfil bırakarak andı.

İstanbul'da geçtiğimiz Cumartesi günü İstiklal Caddesi'nde 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba saldırısının yaşandığı noktaya gelen Gezi direnişi, Suruç ve Ankara katliamlarında yaşamını yitirenlerin aileleri, saldırıda yaşamını yitirenleri andı. Ellerinde kırmızı karanfillerle geldikleri saldırı noktasında, karanfilleri olayın yaşandığı yere bırakan aileler, "Katliamlara alışmayacağız", "Acımız da ortak öfkemiz de", "Katilleri tanıyoruz, adalet istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.
Anmada dün Brüksel yaşanan saldırılarda yaşamlarını yitirenler de unutulmadı. 

'Acılarımızı ortaklaştırmak için buradayız'

Aileler adına ilk sözü alan Suruç'ta, 33 kişinin hayatını kaybettiği patlamada oğlu Çağdaş Aydın'ı kaybeden Fethi Aydın, "Acılarımız ortak. Katliamın sorumlularının yargılanması ve acılarımızı ortaklaştırmak için buradayız. Halkların kardeşliğini oluşturmamız gerekiyor" diye konuştu.

'Aynı acıyı bir daha yaşamamak için bir aradayız'

"Aynı acıyı bir daha yaşamamak için bir aradayız" diyen Ankara katliamında yaşamını yitiren Barış Annesi Meryem Bulut'un oğlu Adnan Bulut ise "Sınırlarımızın ötesindeki acılara ağlarken, o yası kendi topraklarımıza çekiyoruz" dedi.

'Bu aileler çoğalmasın'

Gezi Eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle vurularak yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da "Herkesin bir arada olmasını ve sorumluların yargılanmasını istiyoruz" diyerek yaşanan katliamlarla birlikte bu ailelerin çoğalmasını istemediklerini belirtti.

Yapılan konuşmalar sonrası aileler saldırının gerçekleştiği yerden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.