Saldırı yapılan karakola beyaz branda çekildi

Saldırı yapılan karakola beyaz branda çekildi

Diyarbakır Lice'de 3 askerin hayatını kaybettiği, 24 askerin ise yaralandığı açıklanan Mermer Jandarma Karakolu'na dönük bomba yüklü araçla yapılan saldırı sonrası karakolun çevresi beyaz brandayla kapatıldı.

Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu'na yönelik dün gece bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının izleri günün aydınlanması ile ortaya çıktı. Saldırı sonrası Genelkurmay tarafından yapılan yazılı açıklamada 3 askerin yaşamını yitirdiği, 24 askerin ise yaralandığı açıklanmıştı. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ise Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin ilgili kararı uyarınca, saldırıyla ilgili soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınlara yasak getirilmişti.

Saldırının ardından saldırının gerçekleştiği karakolun çevresi de beyaz brandayla kapatıldı. İlş makinaları ile enkaz kaldırma çalışmasına girişildi. Saldırının etkisiyle devrilen elektrik tellerinin onarılmasıyla ilgili çalışmaların başladığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.