‘Saldırgan IŞİD bağlantılı, emniyette herhangi bir arama kaydı yoktu’

‘Saldırgan IŞİD bağlantılı, emniyette herhangi bir arama kaydı yoktu’

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstiklal Caddesi’ndeki saldırıyı düzenleyen kişinin IŞİD bağlantılı Mehmet Öztürk olduğunu açıkladı. Ala, canlı bomba Öztürk’ün emniyette arama kaydı olmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala İstiklal Caddesi’ndeki intihar saldırısını düzenleyen kişinin kimliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ala, saldırıyı gerçekleştirenin 1992 doğumlu Mehmet Öztürk olduğu yönündeki bilgiyi doğruladı ve Öztürk’ün IŞİD’le bağlantılı olduğunu açıkladı.

Ala, “Mevcut veriler, DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu göstermektedir. Başka bağlantıların ve arkasında başka güçlerin olup olmadığı soruşturmaya konu edilmektedir. Şahsın herhangi bir arama kaydı bulunmamaktır,” dedi.

Newroz

Ala öte yandan birçok il ve ilçede valilik kararlarıyla yasaklanan Newroz’la ilgili de konuştu. 18 il ve ilçede Newroz’a resmi izin verildiğini hatırlatan Ala, 120 bin polis ve 80 bin jandarmanın görevlendirildiğini açıkladı.

Yasaklar

Ala 7 ilçede sokağa çıkma yasağının sürdüğünü de kaydederek, “24 saat esasına göre yasak devam ediyor. Bu yerlerde göçler nedeniyle bazı sıkıntılar oluyor ama devlet, yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmuş durumda. Cizre ve Silopi’de operasyon bitti ama gece sokağa çıkma yasağı devam ediyor” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.