Saki aşireti BDP’ye katıldı

Saki aşireti BDP’ye katıldı

Saki aşireti mensubu Doğubayazıt eski Belediye Başkanı Mahmut Kotan, yüzlerce aile fertleriyle düzenlenen bir törenle BDP’ye katıldı

AĞRI - Ağrı’daki yerel seçimlerin yenilenmesine günler kala, Saki Aşiretine mensup yüzlerce kişi bugün BDP Merkezi Seçim Bürosuna gelerek, BDP’ye katıldı.BDP’ye katılan Kotan ve aile fertlerini BDP Ağrı Belediye Eş Başkan adayı Sırrı Sakık ile BDP MYK Üyesi Ferhat Tarhan karşıladı. Alkış ve zılgıtlarla yapılan karşılama töreninde kısa bir konuşma yapan Sırrı Sakık, Ağrı kentinin yaşanabilir bir kent yaratma şiarıyla burada olduklarını ve halkın teveccühü ile tekrardan kazanacaklarını ifade etti.

AĞRI KATLİAMINI UNUTMADIK

Doğubeyazıt eski Belediye Başkanı Mahmut Kotan ise, 1924 yılından bu yana ailesinin Kürt ve Kürdistan davasının devam ettiğini kaydederek, halkın büyük coşkusu karşısında 1 Haziran’daki seçimde Ağrı’yı halka devretme boyun borçları olduğunu söyledi.

Kotan konuşmalarının devamında şunları ifade etti: “Artık aşiret ismi ile anılmak istemiyoruz. Hepimiz kardeşiz, Kürdüz ve Kürdistanlıyız. Ama tanıtmak bize ‘Saki Aşireti’ olarak adlandırıyorlar. Bugün burada BDP’ye katılım sağlanmış bulunmaktayız ama bu mücadeleye dedem ve ailem daha 1924 yılında katılmış ve devletin büyük zulmüne maruz kalmıştır. 1930 yılında katledilmişiz, geri kalanlar Türkiye dışına sürgün edilmişiz. 1947 yılında tekrardan anavatanımız olan Kürdistan’a gelmişiz. Şuan Ağrı meydanında bir abide var belki yeni nesil bu abidenin anlamını bilmezler. O Abide Ağrı Dağı arasında bulunan Mix Tepede bize bomba yağdıran bir uçağın pervanesidir.  Onun için gözümüzün önünde o abide diken olarak duruyor. Sabiha Gökçen Havaalanı gibi bizi rahatsız ediyor. Ama çok şükür artık devletin zulmünü kırmış bulunmaktayız.. Ben bu sistemi çok iyi tanıyorum. Ama inşallah 1 Haziran’da BDP tekrardan zaferle seçimden çıkacak. Üstümüze düşen sorumluluk yediden yetmişe bu seçimde komşumuzu, arkadaşlarımızı ikna etmek olmalıdır” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum