Sahibinden satılık göktaşı

Sahibinden satılık göktaşı

Gaziantep'te bir kişi bahçede bulduğu göktaşını internetten 13 bin dolara satılığa çıkardı. Yaklaşık 4 gün önce bir alışveriş sitesine verilen ilanda meteor parçasının 'sıfır' durumda olduğu belirtiliyor.

Gaziantep’te bir şantiyenin satın alma sorumlusu olarak çalışan Turan Özmen, Ankara'da oturan bir akrabasının evinin bahçesinde bulduğu taşı kendisine göndermesiyle, taşın bir göktaşı olduğunu fark etti. Özmen, taşı uzmanlara incelettikten sonra taşın, yüzde 99 oranında göktaşı olduğu belirledi. Özmen, yaklaşık 4 gün önce bir alış veriş sitesine Fransızca, Almanca, Rusça, İngilizce ve Türkçe başlıklarla ilan verdi. İnternetteki ilanda Özmen, 120 gram ağırlığındaki göktaşı için 13 bin dolar fiyat biçerken taşın durumu için ise 'sıfır' yazdı. Taşın türünü ise 'değerli taşlar' olarak niteleyen Özmen, taşın dünya dışı bir varlık olduğunu da belirtti. Özmen, “Bizim Ankara’da bir aile dostumuz bu taşı kendi bahçesinde bulduğunu söyledi. Orada pek fazla tanıdığı olmadığı için bize gönderdi. Biz de burada birkaç bilirkişiye gösterdik. Gaziantep Üniversitesinden birkaç gün sonra analiz raporu geçecek. Yüzde doksan dokuz göktaşı olduğu tespit edildi" dedi.

BİNGÖL'DEN SONRA SATIŞA ÇIKARILDI

Bingöl'de de göktaşı düştüğünü öğrendiklerini belirten Özmen, insanların göktaşından para kazanmaları üzerine sonra göktaşını internetten satışa çıkardığını belirtti. Satılmazsa, yüzük kolye yaptıracağını belirten Özmen, "Biz de bunun gibi taşların Bingöl’e de düştüğünü öğrendik. Biz de bu göktaşını internette satılığa çıkardık. Talep olursa satarız olmazsa da arkadaşlarla küçük parçalara bölüp yüzük kolye yapacağız. Sonuçta dünya dışı bir varlık çok enteresan bir şey koleksiyoncularında ilgisini çeken bir şeydir mutlaka dolaysıyla bu şekilde değerlendirmeyi planlıyoruz” diye konuştu  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.