Sağlıkçılardan Valiliğe Sur başvurusu

Sağlıkçılardan Valiliğe Sur başvurusu

Sağlık çalışanları Diyarbakır'ın Sur'da mahsur kalan ve aralarında bebek, çocuk, kadın ve yaralıların da bulunduğu 200'e yakın sivilin alınması için Diyarbakır Valiliği'ne başvurdu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde mahsur kalan ve aralarında bebek, çocuk, kadın ve yaralıların da bulunduğu 200'e yakın kişinin alınması için Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Diyarbakır Tabipler Odası, Diyarbakır Valiliği'ne başvurdu.

Diha'nın haberine göre, dilekçe ile valiliğe başvurduklarını ve yaralıların alınması için gönüllü olduklarını bildirdiklerini ifade eden SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Selma Atabey, biran önce yaralıların saldırı bölgesinden alınası gerektiğine vurgu yaptı.

Vali ile görüşme taleplerinin "uygun değil" gerekçesiyle kabul edilmediğini belirten Atabay, valilikten gelecek cevabı beklediklerini ifade ederek, "Yaralıları almak için gönüllüyüz. Cizre'de tüm girişimlerimize rağmen hüsrana uğradık. Umarım burada durum farklı olur ve olumlu bir cevap alırız" dedi. 

'Her şey hazır cevap bekliyoruz'

Türkiye'nin de imzası bulunduğu Cenevre Sözleşmesi'ni hatırlatan Atabay, "Umuyoruz, yaralıların alınması noktasına olumlu cevap verilsin. Türkiye imzasının bulunduğu sözleşmenin gereklerini yerine getirsin. Biz de sağlıkçılar olarak yaralıları almakta gönüllüyüz. Şuan da her şey hazır sadece gelecek olumlu cevabı bekliyoruz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.