Sağlık-sen Adıyaman Şubesinden Şiddete Kınama

Sağlık-sen Adıyaman Şubesinden Şiddete Kınama

Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi Kahta Devlet Hastanesi'nde görev yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Yakında’ya yapılan saldırıyı kınadı.

Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi tarafından yayınlanan mesaj’da Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, Kahta Devlet Hastanesi'nde görev yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Yakında’ya yapılan şiddeti şube olarak kınadıklarını belirtti.

Bozan, sağlıkta şiddetin bir kez daha yüzünü gösterdiğini belirterek, “Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Sağlık çalışanlarının görevini yapmasına engel olan, moral ve motivasyonlarını bozan şiddet, sağlıkta en büyük sorun olmaya devam ediyor. Kahta'da doktor arkadaşımıza bir şiddet saldırı yapılmıştır, bunu kınıyoruz, lanetliyoruz” dedi.

Kahta da bir vatandaşın mesai bitiminde Kahta Devlet Hastanesinde görev yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Yakında’ya fiziksel saldırıda bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Kahta Devlet Hastanesinde görev yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Yakında arkadaşımıza 20 Mayıs Salı günü mesai bitiminde bir vatandaş tarafından fiziksel saldırı gerçekleştirilmiştir. Sağlık Çalışanların yetkili temsilcisi olarak bu şiddet olayını kınıyoruz, lanetliyoruz. Vatandaşlarımıza yardımcı olmak, hayatlarını kurtarmak için bu kadar büyük fedakarlıklarla gece gündüz demeden gayret gösteren sağlık çalışanlarımıza böyle bir davranışın sergilenmesi, hatta şiddet olayının düşünülmesi bile büyük bir suçtur. Çünkü herkes bilmelidir ki, şiddet asla bir hak değildir ve şiddet asla bir çözüm değildir, olamaz. Vatandaşlarımız iyi, kaliteli ve güzel bir hizmet almak istiyorlarsa, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayını bir defa belleklerinden silmeleri gerekir. Çünkü hasta memnuniyetini sağlayan ve bu oranı yüzde 33’lerden yüzde 76’lara çıkaran bu gizli kahramanlardır. Sağlık çalışanlarımız olmadan sağlık diye bir şey olamaz. Sağlık çalışanlarının temsilcisi ve yetkili sendikası Sağlık- Sen olarak, doktor arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, her türlü yardıma hazır olduğumuzu belirtiyor ve sağlıktaki bu şiddetin son bulması ve önceden oluşması için de tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.