Sağlık görevlisi ölümden döndü

Sağlık görevlisi ölümden döndü

Afyonkarahisar’da yolları buz tutmuş bir mahallede hasta almaya giden 112 Acil Servis görevlisi kayıp yere düşünce geri geri manevra yapan ambulansın altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Olay, kent merkezi Akmescit Mahallesi Tabak Sokak’ta meydana geldi. 75 yaşında yatalak ve yaşlılığa bağlı bir çok hastalığı bulunan Şükriye A., isimli kadının fenalaştığını ve hastaneye götürülmesi gerektiğini ihbarını alan 112 Acil Servis ekibi hemen harekete geçerek ihbarın yapıldığı mahalleye gitti.

Ancak dün gece yoğun bir şekilde yağan karın ardından yolları buz tutan mahalleye ambulansların girmesi kolay olmadı. İhbarın yapıldığı mahalleye ilk olarak midibüs şeklinde normal ambulans sevk edildi. Ancak ambulans yolu buz tutan ve yokuşta olan sokağa yaklaşık 15 dakika boyunca girmeye çalışsa da bunda başarılı olamayarak yokuşu aşamada ve defalarca kaydı.

Ardından ekipler 4x4 ambulansın gelmesi konusunda Acil Çağrı Merkezine bilgi verince bu defa bölgeye karlı yollarda manevra kabiliyeti daha yüksek olan 4x4 ambulans sevk edildi. Bölgeye gelen 4x4 ambulans yaşlı kadının evinin bulunduğu Tabak Sokağa birkaç denemeden sonra güçlükle girmeyi başardı, ancak bu defa da ambulans park etmek için frene basınca kaymaya başladı. Kayan ambulans park halindeki bir midibüse çarpmak üzereyken son anda şoförün aracı toparlaması ile güçlükle durabildi.

Daha sonra ambulanstan bir sağlık görevlisi ambulansın evin önüne yanaşması için şoföre direktif vererek yardımcı olmaya çalıştığı esnada yüreklerin ağza geldiği bir an yaşandı. Ambulansın arkasına geçen sağlık görevlisi araca geri geri manevra yaptırırken bir anda kayarak yere düştü, şoför arkada olup bitenden habersiz bir şekilde geriye doğru gelirken çevredekilerin bağırması ile durarak aracı hareket ettirmedi.

Saniyeler içinde yaşanan olayda talihsiz sağlık görevlisi hemen kaydığı yerden kalkarak ambulanstan uzaklaştı. Yüreklerin ağza geldiği olayda herkes rahat bir nefes alırken, sağlık görevlisi ise kısa süreli bir şokun ardından evin önüne yanaşan ambulanstan sedye çıkararak eve doğru gitti.

Yakınlarının yardımı ile evden sedye ile alınan yaşlı kadın ise tedavi altına alınmak üzere Afyonkarahisar Devlet Hastanesine götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.