Sağlık emekçilerinin açığa alınması protesto edildi

Sağlık emekçilerinin açığa alınması protesto edildi

SES İzmir Şubesi, Sur ve Cizre için düzenlenen basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle valilik tarafından sağlık emekçileri Dr. Fatih Sürenkök ve Mahmut Bakay'ın açığa alınmasını protesto etti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, Sur ve Cizre için kentte 15 Aralık tarihinde düzenlenen bir basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle İzmir Valiliği'nin kararıyla açığa alınan TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Fatih Sürenkök ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli SES üyesi Mahmut Bakay için basın açıklaması yaptı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapılan açıklamaya, çok sayıda kişinin yanı sıra KESK Eşbaşkanı Şaziye Köse, TTB Genel Merkez Sekreteri Özden Şener, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, HDP ve CHP'li yöneticiler ile STK temsilcileri katıldı. Açıklamada, "Emek, demokrasi ve barış taleplerine sahip çıkıyoruz. Susmuyoruz. Susmayacağız" yazılı pankart ile "Hekimime dokunma" dövizleri açıldı. 

TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Fatih Sürenkök, bir an önce tekrar görevi başına gelip mağdur olan hastalarına bakmak istediğini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.