Sağcılar kızdı, Netanyahu çark etti!

Sağcılar kızdı, Netanyahu çark etti!

İsrail Başbakanı Benyanin Netanyahu, İsrail'deki yaklaşık 37 bin göçmenin yarısının sınırdışı edilmesini, yarısına da İsrail'de oturma izni verilmesini öngören anlaşmayı iptal etti.

İsrail Başbakanı Benyanim Netanyahu, ülkesindeki yaklaşık 37 bin mülteci ve yasa dışı göçmenin yarısının Batılı ülkelere gönderilmesini, yarısının da ülke içinde yeniden yerleştirilmesini öngören anlaşmadan aşırı sağın baskısı nedeniyle geri adım attı. Netanyahu, BM ile nihai hali üzerinde uzlaşma sağlanan anlaşmayı bizzat ilan ettikten birkaç saat sonra önce askıya aldı; bugün de iptal ettiğini açıkladı.

İsrail başbakanı, anlaşmadan niçin geri adım attığını şu yazılı açıklamayla izah etti: “Anlaşmaya dair çok sayıda yorumu dinledim. Bunun sonucunda ve avantajlar ile dezavantajları yeniden tarttıktan sonra, anlaşmayı iptal etmeye karar verdim.”

BM ile yapılan anlaşma, İsrail’den sığınma talep eden çoğu Ertireli ve Sudanlı 16 bin 250 Afrikalının Kanada, Almanya ve İtalya gibi ‘gelişmiş ülkeler’e hemen gönderilebilmesini öngörüyordu. Buna karşılık, binlerce Afrikalı göçmene de İsrail’de oturma izni verilecekti.

İsrail sağı ise Netanyahu’yu oturma iznini kabul ettiği için eleştiriyor, Tel Aviv’in güneyinin Yahudi kimliğinin bozulduğunu öne sürüyordu. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.