Sağanak yağmur İstanbul'u felç etti

Sağanak yağmur İstanbul'u felç etti

İstanbul saatler 18.00'e yaklaşırken yoğun yağmur bulutları nedeniyle karanlığa gömüldü. Aniden başlayan yağmur ve fırtına nedeniyle kentte hayat bir anda durdu. Birçok semte ceviz büyüklüğünde dolu yağdı.

İstanbul dakikalar içinde karanlığa gömüldü.

Avrupa yakasında gökyüzü yoğun bulut örtüsüyle kaplandı. Fırtına nedeniyle ağaçlar devrilirken, çok sayıda yerde su baskınlar yaşandı. Uçak seferlerinde aksamalar yaşanıyor. Avrasya Tüneli de trafiğe kapatıldı.

Yağış, şimşek ve gök gürültüsüyle birlikte başladı. 17.50 sıralarında gün ışığı altındaki Avrupa yakası semtlerinde saatler 18.00’i gösterdiğinde tam anlamıyla gece yaşanmaya başladı.

Kentin bir çok noktası gibi, Beşiktaş Barbaros bulvarı da bir anda karanlığa gömüldü

Silivri ve Beylikdüzü tarafında başlayan şiddetli yağmurla kısa sürede bütün kentte etkili olmaya başladı.

Esenyurt, Kadıköy ve Ataşehir’de dolu yağışı görülüyor.

İstanbullular ceviz büyüklüğündeki doluların fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Yağmur ve dolunun yanı sıra fırtına da kentte etkili oluyor.

dolu

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporu doğrultusunda İstanbullulara uyarıda bulunuldu

 Şu sıralar yağmur Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak etkili.

atasehir

Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli olacak yağışlar metrekareye 51-75 kilogram, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul’un batı çevrelerinde kuvvetli olacak yağışlar ise metrekareye 21-50 kilogram düşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alınan meteorolojik ihbar doğrultusunda AKOM planlamasıyla İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İSTAÇ çalışma yürüttüğünü açıkladı.

Fırtına nedeniyle Taksim İlkyardım Hastanesi’nin bahçesindeki son ağaç da kökünden söküldü. Hastane inşaatının bariyerleri devrilirken, itfaiye ekipleri ağacı kaldırmak için çalışma yapıyor.

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin bahçesindeki ağaç, fırtına nediyle devrildi.

Taksim İlkyardım Hastanesi’nin bahçesindeki ağaç, fırtına nediyle devrildi.

besktas

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.