Safranbolu Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Safranbolu Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy görevden alındı. Hakkında soruşturma vardı.

Karabük’ün Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Necdet Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Başkan Aksoy’un, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında görevden alındığı belirtildi.

KARDEŞİ FETÖ’DEN TUTUKLU

İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırılan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un kardeşi esnaf Adnan Aksoy’un, 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen yıl Ağustos ayında tutuklandı. İlçede mobilya işiyle uğraşan Adnan Aksoy’un hâlâ cezaevinde olduğu belirtidi. Aynı soruşturmada belediye başkan yardımcısı Dursun Mustafa Dayıoğlu da tutuklanmıştı.

2014’TE, ‘CEMAATLE ETLE TIRNAK GİBİYİZ’ DEDİ

Öte yandan 2 dönemdir belediye başkanı olan Necdet Aksoy, 2014 yılında düzenlediği bir basın toplantısında soru üzerine cemaatle ‘etle tırnak gibi’ olduklarını ifade ederek, “Kardeşimin benden önce de cemaatle ilişkileri vardı, belediye başkanı olduktan sonra da devam etti. Belediye başkanı olmamla cemaatle bağlantılar yeniden kurulmuş değildir. 10-15 yıldır kardeşim cemaatle iç içedir, gönül bağı vardır. Pek çok AK Parti içinde siyaset yapan arkadaşımızın bakanlara kadar, milletvekillerine kadar, il başkanları, il yönetimlerine kadar yerel bazda oradaki arkadaşlarımızla iç içe bir yapımız var. İşler iyi giderken bu iç içe yapıdan hiç kimse rahatsız değildi. Şimdi durum farklılaşınca bu iç içe yapıdan dolayı bir kişinin suçlanması ya da farklı algılanmasının doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

‘FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KARŞISINDAYIZ’

Başkan Aksoy, kardeşinin tutuklanması ardından verdiği röportajda ise, “Biz her daim Fethullahçı terör örgütünün her yönü ile karşısında olduğumuzu ifade ediyoruz. Kim olursa olsun bu kalkışmaya yardım eden, içinde yer alanların, destekleyenlerin adalet karşısında hesap vereceklerini daha önceki konuşmalarımızda vurgulamıştık. Aynı noktada durduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

AÇIKLAMA YAPMADI

Başkan Aksoy, saat 16.00 sıralarında belediye binasından ayrılırken gazetecilere açıklama yapmadı. Dün Safranbolu Kaymakamı olarak atanan Fatih Ürkmezer’in, yarın belediyede kayyum olarak göreve başlayacağı da öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.