Sabah: Erdoğan 27 Mayıs'ta genel başkan

Sabah: Erdoğan 27 Mayıs'ta genel başkan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü genel kurulla AK Parti Genel Başkanı seçileceği iddia edildi.

Ankara’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olmak için 2019’u beklemeyeceği yönünde haberler gelmeye devam ediyor. Sabah gazetesinde bugün yayınlanan habere göre, Erdoğan 27 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü AK Parti kongresi ile genel başkan olacak.

Sabah gazetesinde bugün yayınlanan Eda Işık imzalı habere göre, YSK’nın referanduma ilişkin kesin sonuçları açıklamasının ardından AK Parti’ye üye olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olağanüstü kongreyle de genel başkan seçilmesi bekleniyor. Habere göre Erdoğan, 1960 askeri darbesinin yıldönümü olan 27 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongrede AK Parti’ye genel başkan olarak seçilecek. AK Parti kaynaklarına dayandırılan haberde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yüksek Seçim Kurulu’nun referanduma ilişkin kesin sonuçları açıklaması ve sonuçların Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından partiye üye olacağı AK Parti yetkili kurullarının da mayısın ilk haftasında kongre kararı alacağı öğrenildi. Ancak 27 Mayıs’ın ramazan ayının ilk günlerine gelmesi dikkate alınarak olağanüstü kongrenin hazirana sarkabileceği de ifade ediliyor. Olağanüstü kongre için düşünüldüğü belirtilen diğer tarihler ise 20 ya da 21 Mayıs.

‘KEMAL BEY HAYLİ GERİLMİŞ’

Haberde ayrıca CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meclis’teki 23 Nisan’daki özel oturumdaki sert açıklamaları da Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan değerlendirmede, “Parti içinde yapılan 6 saatlik toplantı belli ki Kemal Bey’i bir hayli germiş. Kemal Bey, partideki konumunu sağlama almak için böyle sert açıklamalar yapıyor” şeklinde yorumlandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.