Saad Hariri: Birkaç gün içinde Beyrut’a gideceğim

Saad Hariri: Birkaç gün içinde Beyrut’a gideceğim

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Hariri, "Birkaç gün içinde Beyrut’a gideceğim. Ve Ulusal Bağımsızlık günümüze katılacağım" diye konuştu.

İstifa ettiğini açıklayan Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Fransa’ya gitti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la görüşen Hariri, birkaç gün içinde Lübnan’a döneceğini söyledi.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, iki hafta önce Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da, hayatının tehlikeden olduğunu söyleyerek istifa ettiğini açıklamıştı. Lübnan’a dönmeyen Hariri’nin, Suudi Arabistan tarafından istifaya zorlandığı ve alıkonulduğu iddia edilmişti.

Macron, Birleşmiş Milletler İlkim Konferansı için bulunduğu Bonn’da yaptığı açıklamada Hariri ve ailesini, bunun bir siyasi sığınma daveti olmadığının altını çizerek, Paris’e davet etmişti.

Hariri ve ailesi, Macron’un daveti üzerine, bu sabah Paris’e gitti. Macron, Elysee Sarayı’na giden Hariri’yi merdivenlerinde sarılarak karşıladı.

Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Saad Hariri, “Fransa bir kez daha dünyada ve bölgede büyüklüğünü, Lübnan’ın geleceğine ve istikrarına bağlılığını gösterdi. Bunun için Cumhurbaşkanı Macron’a ve Fransa’ya teşekkür ediyorum. Lübnan’daki politik duruma gelince, birkaç gün içinde Beyrut’a gideceğim. Ve Ulusal Bağımsızlık günümüze katılacağım. Ve orada bütün bu konularla ilgili pozisyonumu Cumhurbaşkanı General Michel Aoun ile görüştükten sonra belirleyeceğim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.