Rusya'dan Türkiye açıklaması: NATO hava sahası gibi bir kavram yok

Rusya'dan Türkiye açıklaması: NATO hava sahası gibi bir kavram yok

Rusya Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşbirliği Dairesi Başkanı Andrey Kelin, NATO hava sahası gibi bir kavramın olmadığını söyledi.

RİA Novosti'ye konuşan Kelin, Türkiye yetkililerinin daha önce yaptıkları açıklamalarda, "Hava sahasının ihlal edilmesi konusunun, NATO'nun değil iki ülkenin kendi arasında çözmesi gerektiğini" söylediğini anımsattı.

Kelin, Rus savaş uçağının Türkiye hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla ilgili olayının çözülmesi konusunda NATO'nun rol üstlenmesi için hiçbir neden bulunmadığını vurguladı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait bir Su-34 savaş uçağının 29 Ocak 2016'da Türkiye hava sahasını ihlal ettiği yönünde bir açıklama yapmıştı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ihlal öncesinde Rus uçağının, Türkiye hava radar unsurlarınca defalarca Rusça ve İngilizce ikaz edildiği iddiasına yer verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.