Rusya'dan Menbic açıklaması: Kontrol Suriye ordusunda

Rusya'dan Menbic açıklaması: Kontrol Suriye ordusunda

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu'nun "Menbic'e girenler Suriye ordusu değil Kürt güçleri, biz kente ilerliyoruz" iddiasının üzerine Rusya'dan açıklama geldi.

Türkiye’nin harekatı, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinden çekilmesi ve Suriyeli Kürtlerin Şam’la anlaşması sonrası çelişkili bilgilerin geldiği Menbic konusunda Rusya’dan açıklama var.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye ordusunun Menbic’in tamamında kontrolü ele geçirdiğini duyurdu.

‘TÜRKİYE İLE SURİYE’NİN TEMAS HATTINDA RUS ASKERİ VAR’

Açıklamada, Rus askerlerinin bölgede Türkiye ordusu ile koordinasyon halinde olduğu, Rus askeri polisinin Suriye ile Türk ordusu arasındaki temas hattında devriye gezdiği belirtildi.

Reuters, Menbic Askeri Konseyi’yle Rusya bayraklarının birlikte dalgalandığı fotoğraflar servis etti.

SMO: İLERLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Harekatın başlamasının ve ABD’nin çekilmesi sonrası Kürtlerin Şam’la anlaşmasını ardından, stratejik kentte dün hareketlilik yaşanmıştı. SMO’nun Menbic’e doğru ilerlediği iddiası sosyal medyada hızla yayılsa da iddiaya TSK’den doğrulama gelmemişti. Suriye devlet medyası ise dün ve bugün, Suriye askerlerinin kente girdiği ve Menbiclilerin askerleri sevinçle karşıladığı haberini verdi.

Bununla birlikte, SMO’dan bugün Reuters’a yapılan açıklamada, Menbic’e girenlerin ‘Suriye askerleri değil Kürt güçleri olduğu’ savunularak, “Menbic’e ilerlemeyi sürdüreceğiz” denildi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.