Rusya’dan ABD’nin Suriye’de 'uçuşa yasak bölge’ önerisine yanıt

Rusya’dan ABD’nin Suriye’de 'uçuşa yasak bölge’ önerisine yanıt

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, ABD'nin Suriye'de sadece Suriye ordusunun değil Rus hava güçlerinin de uçuş gerçekleştirmesinin yasaklanmasını önerdiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin dünkü açıklamalarını değerlendiren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'a göre, Suriye'de Rus ordusu dahil tüm hava güçlerinin belirli bölgelerde uçuşlarını durdurması şeklindeki önerisinin 'işleme şansı yok.'

Ryabkov, "Bu şema, ABD ve diğer aktörler, sorununun çözümünün savaştan geçtiğine emin olan yapıların güç kullanmamasını sağlayana kadar uygulanabilecekmiş gibi görünmüyor" dedi.

'SURİYE ANLAŞMASININ SABOTE EDİLMESİNİ ENDİŞEYLE İZLİYORUZ'

Öte yandan Rusya'nın, ABD ile üzerinde mutabık kaldıkları Suriye anlaşmasından çıkmadığını vurgulayan Ryabkov şöyle konuştu: "Tam tersine, biz göre son günlerdeki gelişmeler bu anlaşmanın çok gerekli olduğunu gösterdi" ifadelerini kullanan Ryabkov, "Ne yazık ki bu anlaşmaya karşı olan –belki bu anlaşmaya düşman olan da denebilir– pek çok taraf var. Bu anlaşmanın bir dizi yapı tarafından sabote edilmesini endişeyle izliyoruz."

'BU ANLAŞMADAN BAŞKA BİR ALTERNATİF YOK'

Halep yakınlarında BM yardım konvoyuna, Deyr ez Zor'da ise Suriye ordusu mevzilerine yönelik saldırıların, Rusya-ABD anlaşmasının gerçekleştirilme şansını azalttığını belirten Ryabkov, "Fakat başka bir alternatif yok. Bu belgede yazanların alternatifi olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Ryabkov'a göre anlaşma metni dengeli ve Suriye'de 'sone gelmeyen trajedilerin gerçekleştiği bu kriz döneminde yapılabileceklerin en fazlası.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.