'Rusya ve ABD ordusu, Suriye'de yeni bir anlaşmaya hazırlanıyor'

'Rusya ve ABD ordusu, Suriye'de yeni bir anlaşmaya hazırlanıyor'

İzvestiya gazetesi, Rusya ve ABD ordularının, tarafların hava güçlerinin Suriye'deki eylemleriyle ilgili bilgi paylaşılmasını öngören bir anlaşmaya birkaç gün içinde son şeklini vermeye hazırlandığını yazdı.

İzvestiya'ya bilgi veren askeri ve diplomatik kaynağa göre, anlaşma belgesi, tarafların hava güçlerinin eylemleri hakkında bilgi paylaşımı yapılmasının temel mekanizmalarını belirleyecek.

Sputnik'in haberine göre İsmi belirtilmeyen kaynak, şunları söyledi: "Belge üzerindeki çalışma son aşamasına geldi ve gelecek birkaç gün içinde tamamlanabilir. Hmeymim Üssü ve Irak'ın başkenti Bağdat'taki operasyon merkezindeki nöbetçi askerlerin bilgi paylaşımını ve rapor programını düzenleyen resmi belgeleri olacak. Kriz durumlarından nasıl hareket edileceğini belirleyen ayrı bir protokol de yapılacak." Diğer taraftan kaynak, Rus ve ABD'li askerler arasındaki koordinasyonun şu anda video konferanslarda varılan resmi olmayan sözlü anlaşmalar ile sağlandığını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.