Rusya: Trump, sorunun Esad olmadığını biliyor

Rusya: Trump, sorunun Esad olmadığını biliyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryankov'dan ABD'ye: Obama Esad'ı devirmek için El Nusra'yı korudu; Trump ise sorunun Esad değili terör olduğunu biliyor.

Yeni ABD yönetimiyle Rusya’nın başta Suriye olmak üzere birçok konudaki ilişkilerinin geleceği merak edilirken, Moskova’dan dikkat çekici bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Obama yönetimini ‘Beşar Esad’ı devirmek için El Nusra Cephesi’ni korumakla’ suçladı; ‘Trump’ın sorunun Esad olmadığını bildiğini’ söyledi.

ABD-Rusya ilişkileri üzerinde bir meclis toplantısında konuşan Ryabkov, Barack Obama’nın El Nusra militanlarını sonradan Esad’ı devirmek için kullanabilme amacıyla ‘koruduğunu’ belirtti. Ryabkov, Rusya’nın Suriye’de ABD’yle birlikte teröre karşı savaşmaya hazır olduğunu ancak bunun için ‘Obama yönetiminin dayattığı engellerin kaldırılması gerektiğini’ söyleyerek sözü Trump’a getirdi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, yeni Amerikan yönetimin ‘Suriye’de bir uzlaşmanın önündeki ana engelin Esad olmadığını anladığını’ söyleyerek, “Yeni yönetim durumu idrak ediyor gibi görünüyor. Suriye’deki asıl sorunun Esad değil, orada yuvalanan uluslararası terör olduğu açık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.