Rusya S-400'lerin tamamı için kredi vermeyecek

Rusya S-400'lerin tamamı için kredi vermeyecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yardımcılarından Vladimir Kozhin'e, Türkiye'nin satın almak istediği S-400 sistemleri için verilecek kredi soruldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde, masadaki en önemli konulardan biri Türkiye’nin satın almayı planladığı S-400 hava savunma sistemiydi. Geçen hafta satışın önündeki tek engelin Rusya’nın vermesi beklenen kredi olduğu belirtilmişken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dün “S-400 konusu ile alakalı ilgili arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapmak suretiyle bu hafta bir araya gelip bu işi neticelendirecektir” demişti.

Hal böyleyken gözler kredi meselesine çevrildi. Putin’in yardımcılarından Vladimir Kozhin ise satışın tamamının Rus kredisi ile yapılmayacağını söyledi. Interfax ajansına konuşan Kozhin Rus finansmanının anlaşmanın tamamını kapsayıp kapsamadığı sorusuna “Hepsini değil, bir kısmını” yanıtını verdi.

Kozhin, “Teknik meseleler, faiz oranı konuşuluyor. Her şey Maliye Bakanlığı’nda” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.