Rusya: Kürtler Suriye barış görüşmelerine dahil edilmeli

Rusya: Kürtler Suriye barış görüşmelerine dahil edilmeli

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 14 Mart'ta Cenevre'de başlaması planlanan Suriye barış görüşmelerine Kürtlerin de dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Lavrov, görüşmelerde arabuluculuk yapan Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura'nın Kürtleri de görüşmelere dahil etmesi gerektiğini fade etti.

Lavrov düzenlediği basın toplantısında, "Kürtlerin dahil olmadığı bir barış görüşmesi düzenlemek uluslararası toplum açısından zayıflık göstergesi olur" diye konuştu.

Şubat ayında Cenevre'de düzenlenen ancak ardından askıya alınan barış görüşmeleri öncesinde de PYD'nin toplantılara katılıp katılmayacağı konusu uzun süre tartışılmış, sonucunda da PYD toplantılara çağırılmamıştı.

PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim, Cenevre'ye çağırılmamalarına "Biz sahada birçok insanı temsil ediyoruz. Bizi dışlayarak siyasi çözüm açısından iyi bir şey yapmıyorlar" diyerek tepki göstermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.