Rusya: Federasyonu destekleriz

Rusya: Federasyonu destekleriz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'deki tarafların federal yapıya geçiş kararı alması halinde bunu destekleyeceklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Tunus Dışişleri Bakanı Hamis El Cinavi ile Moskova'da gerçekleştirdiği görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında Suriye ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Lavrov, "Suriye hükümeti ve Suriye muhalefetinin tüm grupları tarafından, ülkelerinin gelecek yapısıyla ilgili varılacak anlaşma her ne olursa olsun, bunu destekleriz" dedi. 

'Federal kararı verilirse destekleriz'

Suriyelilerin geleceklerine karar vereceklerini ifade eden Lavrov, şunları kaydetti: "Bu, Suriye'nin federal yapıda mı, adem-i merkeziyetçi bir yapıda mı ya da üniter yapıda mı olacağına Suriyelilerin karar vermesi gerektiği anlamına geliyor." Lavrov, tarafların Suriye halkı adına karar aldıklarını belirterek, kendilerinin bu düşüncede olmadıklarını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.