Rusya: Ateşkese katılan bölge sayısı 563 oldu

Rusya: Ateşkese katılan bölge sayısı 563 oldu

Humus ve Lazkiye bölgelerinde 9 yerleşim biriminin temsilcileriyle daha anlaşma yapıldığını aktaran Rusya’nın Suriye’deki ateşkes izleme merkezi, sürece katılan yerleşim birimi sayısının 563’e yükseldiğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Suriye’de ateşkesin son 24 saatte 6 kez ihlal edildiğini belirtilerek, “Ceyş’ül İslam militanları, Şam bölgesinin Hayş Duara, Duma, Naşabiya, Harasta ve Cabbar yerleşim birimine havan toplarıyla ve çok namlulu roketatarlarla saldırı gerçekleştirdi. Lazkiye bölgesinde de Ahrar’uş Şam birlikleri Raşa yerleşim birimine ateş açtı” dendi.

‘NUSRA VE IŞİD HASTANELERİ VURMAYA DEVAM EDİYOR’

Öte yandan, Nusra ve IŞİD’in Halep, Şam, Der’a ve Hama bölgelerinde yerleşim yerlerini, hastaneleri ve Suriye ordusu mevzilerini vurmaya devam ettiği kaydedildi. Merkez, Humus bölgesinin Sukkara yerleşim birimi sakinlerine 2 tondan fazla insani yardım malzemelerin ulaştırıldığını kaydetti. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.