Rusya: Ateşkese katılan bölge sayısı 504 oldu

Rusya: Ateşkese katılan bölge sayısı 504 oldu

Humus ve Lazkiye bölgelerinde 14 yerleşim biriminin temsilcileriyle daha anlaşmaya varıldığını aktaran Rusya’nın Suriye’deki ateşkes izleme merkezi, sürece katılan yerleşim bölgesi sayısının 504’e yükseldiğini kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Suriye’de ateşkesin son 24 saatte 8 kez ihlal edildiği belirtilirken, “Ceyş’ül İslam üyeleri Şam bölgesinde Cabbar, Erbil, Hauş Duara, Duma, Kabun ve Harasta yerleşim birimlerini havan toplarıyla vurdu. Lazkiye bölgesinde ise Özgür Suriye Ordusu ve Ahrar’uş Şam grupları Ebu Ali dağı ve 409 numaralı yükseklik yakınlarındaki Suriye ordusu mevzilerine ateş açtı” dendi.

Açıklamada ayrıca Nusra ve IŞİD üyelerinin Halep, Şam, Der’a ve Hama bölgelerinde yerleşim birimlerine ve Suriye ordusu mevzilerine ağır silahlarla saldırı gerçekleştirdiği ifade edildi. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.