Rusya: Ankara, Kürtleri ‘katletme’ politikasına son vermeli

Rusya: Ankara, Kürtleri ‘katletme’ politikasına son vermeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye’nin Suriye’deki ‘terörist’ gruplara destek verdiğini ve askerlerinin birçok kez Suriye tarafına geçiş yaptığını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Suriyeli tarafların bir araya geleceği Cenevre görüşmeleri öncesinde, “Suriye’de terörist grupların faaliyetlerini artırdığı gözleniyor” dedi ve Halep’te bazı grupların Türkiye’den destek aldığını da söyledi.

Sputnik News’in haberine göre; dış güçlerin de Suriye’deki gruplara silah ve mühimmat sağlamaya devam ettiğini belirten Zaharova, bu grupların Türkiye’nin Suriye sınırındaki iyi korunan noktaları kullanabileceği uyarısında bulundu.

‘Suriye, Türkiye aleyhine kanıtları BM’ye gönderdi’

Suriye hükümetinin, Türkiye’nin egemenliğini ihlal ettiği iddiasıyla ilgili kanıtları BM’ye ilettiği bilgisini de paylaşan Zaharova, “Türkiye askerleri Suriye tarafına birçok kez geçiş yaptı” ifadelerini kullandı.

Zaharova, “Rusya’nın Suriye’ye insani yardım yaptığını görmediklerini” belirten ABD’li yetkililerin bu iddialarına şaşırdıklarını ifade etti ve Suriye halkına insani yardım ulaştırmaya devam edeceklerini söyledi.

Barış İçin Akademisyenler

Zaharova ayrıca Ankara’dan Kürtleri ‘katletme’ politikasına son vermesi gerektiğini söyledi. Zaharova, ‘Barış için Akademisyenler’ bildirisini imzalayan akademisyenleri ise desteklediklerini söyledi.

Sözcü, Rusya ve Türkiye’nin ‘Türk Akımı’ doğalgaz boru hattı projesini yeniden görüşmeye başlayıp başlamadığı sorusuna da “Bu konuda bilgim yok” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum