Rusya: ABD, ilişkilerin durdurulması kararını yetersizliğinden dolayı aldı

Rusya: ABD, ilişkilerin durdurulması kararını yetersizliğinden dolayı aldı

Washington’ın Suriye konusunda Moskova’yla ikili ilişkileri askıya almasının ardından, Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, bu kararın ABD’nin muhaliflerle teröristleri ayırmak konusundaki yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi.

Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi’nin bu ayki dönem başkanı olmasının ardından bir basın açıklaması düzenleyen Çurkin, Suriye’yle ilgili BMGK kararlarının terörizme karşı daha kapsamlı bir hareket planını da içermesi gerektiğini ifade etti.

Ateşkes anlaşmasının teröristleri kapsamaması gerektiğine dikkat çeken BM temsilcisi, El Nusra’nın Halep yakınlarında saldırı hazırlığı içinde olduğunu aktardı. 9 Eylül’de imzalanan ateşkes anlaşmasının ardından El Nusra’nın sayısız ihlalde bulunduğunu kaydeden Çurkin, “Halep’in güneyinde 1.5 milyon insanı çevrelemekle tehdit ettikleri bölgede, büyük bir saldırıya hazırlandıklarını görüyoruz” dedi. Rus temsilci, El Nusra tehdididin yayılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Rusya ve ABD’nin BM temsilcilerinin görüşmelere devam etmesi ihtimalini gözden çıkarmadığını dile getiren Çurkin, “Denemek isterdim ama ancak ortak bir anlayışa ulaşacağımıza dair bazı gerçekçi sebeplere ihtiyacımız var. Eğer bir ihtimal varsa, bununla ilgili çaba göstereceğiz” diye konuştu. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.