Rusya, 2018 Kış Olimpiyatları'ndan men edildi

Rusya, 2018 Kış Olimpiyatları'ndan men edildi

Rusya, 2018 Kış Olimpiyatları'ndan men edildi. Doping testlerinden geçen Rus sporcular, turnuvaya katılabilecek fakat Rusya bayrağı taşıyamayacaklar.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), doping yapıldığı gerekçesiyle, Rusya’yı 2018 Kış Olimpiyatları’ndan men etti. Doping testlerinden geçen Rus sporcular, olimpiyat bayrağıyla turnuvaya katılacak. Rusya Başbakan Yardımcısı Vitaly Mutko da olimpiyatlardan men edildi.

Sputnik’in haberine göre, IOC İcra Komitesi, İsviçre’nin Lozan kentinde toplandı. Toplantıda, Rusya’nın 2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatları’ndan men edilmesine karar verildi. Doping testlerinden geçebilen Rus sporcuların, “olimpik atlet” olarak turnuvaya katılabileceği belirtildi.

Rusya Olimpiyat Komitesi’nin IOC’taki üyeliği de askıya alındı. Rusya Spor Bakanlığı’nın tüm üyelerinin, 2018 Kış Olimpiyatları’na girişi yasaklandı. Rusya Olimpiyat Komitesi Başkanı Aleksandr Jukov’un IOC üyeliği de elinden alındı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Vitaliy Mutko’ya ise ömür boyu olimpiyat oyunlarında men edildi.

15 MİLYON DOLAR TAZMİNAT

Rusya’nın, doping soruşturmasıyla ilgili yapılan tüm harcamaları ödemesi ve Bağımsız Test Kurumu’nun kurulmasına katkıda bulunmasına karar verildi. Toplam tazminat miktarı 15 milyon dolar olarak belirlendi.

IOC Komisyon Başkanı Samuel Schmid, kararı sadece Rusya dopingle mücadele laboratuvarının eski direktörü Grigoriy Rodçenkov’un ifadelerine dayanarak vermediklerini söyledi. Schmid, “tarafsız nitelikli ifadelere, bilimsel kanıtlara ve yazışmalara” göre karar verdiklerini belirtti.

Schmid, Rusya’yı anti doping kuralları ve dopingle mücadele sisteminin manipüle etmekle suçladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.